Vroagn an: Sjaan van Plakkie van Henk van tüns
17 Februari 2007
Het meisje wat noe tiedelijk op 18a wont: Sjaan !!
Sjaan van Plakkie van Henk van tüns
 Wie bint oe va en oe mo?
Mie va is Harry van Coeverden en mien moe is Riekie van Coeverden-Karsenberg.

Is dat van een adelijke famielie?
Ik bin barones. Eerste paar joar bin ik jonkvrouw geweest. En toen heeft mie oom alles onderzocht, een boek gemaakt, en toen is d'r uitgekoom'n dat wij zijn omgetoverd tot baron en barones. Op miene officiële papieren zoals ID kaart en certificaat'n van school en alles steet ok barones van Coeverden.

En hoe is det ai barones bint?
Oh ie zet d'r mar op. Ik gebruik het zelf niet mar mie oom en va wa. Die goat ok naar die adel dagen. Daar komt ok volk met geld.
Onze tak is gewoon werkvolk boer'n en zo, de rest is almoal van kasteel'n en zo. Mar ak met zo'n keerl zou trouw'n dan zou ik ok barones blijven. Ak met Plakkie zou trouw'n en ik neem zijn naam aan dan zou ik geen barones meer zijn, ak zijn naam niet aan neem dan blijf ik gewoon barones. Ach je bent gewoon verplicht om het te gebruiken bij officiële papieren, het hoort bij je naam.

Redactie: Helaas gin baron Plakkie op 'n leggenbarg.

Woer kwam ze vot ?
Mien moe komp uut Goor en mien va komp uut Holten,, van de Beuseberg. Bie de autocross bie me oma en één oom woont d'r nog.
Die runt de boerderij ok.

Hoe old bin ie noe ?
Ik bin 24

Wat dooi daangs ?
Van alles en nog wat. Meestal werken. Ik werk op'n tankstation aan de snelweg , bij de BP. Ik werk 6 dagen en dan 4 dagen vrij, verschillende diensten. Of ik bin an ut werk of ik bin gewoon thuis. Meestal door de weeks heb ik mijn weekend en mar één keer in de maand een vrij weekend. In de tuin werken, met de ratjes een beetje speeln, huishouden, of bie mien ouders op visite.

Hei doar vuur eleerd ?
Veur een tankstation nie. Ik heb papieren voor een hoveniers bedrijf, zou eventueel een eigen bedrijf op kunnen starten.
Heb er ook jarenlang in gewerkt. Maar op een gegeven moment ging het bedrijf waar ik werkte samen met een ander bedrijf. De nieuwe baas wilde absoluut geen meiden in dienst hebben terwijl die zei dat ik harder werkte dan de andere jongens. Mijn eigen baas vond dat heel erg want hij wist hoe ik werkte, 'k was bijna nooit ziek als die belde kwam ik altijd en werkte bijna iedere zaterdag.

Was dat alleen een hoveniersbedrijf?
Ja hoveniersbedrijf en tuincentrum. Zaterdags in het tuincentrum verkoop, en door de week de tuin in, grasmaaien en zo. We hadden de Waardenborg in onderhoud in Holten en Goor. En het villapark bij oudere mensen, mensen met veel geld, en op de Holterberg heel veel. Daarna ben ik bij de Mac Donalds gaan werken. Daarna 4 maanden in Oostenrijk gewerkt. Weer na de Mac gegaan. Weer na Oostenrijk gegaan en toen was ik de Mac helemaal zat. Op dat moment hoorde ik dat ze bij het tankstation iemand zochten en ben ik daar naar toe gegaan en daar werk ik nu 2 en een half jaar. Dat bevalt me heel goed. Ik ben nu shopverantwoordelijke dus heb de hele shop voor mijn rekening. Ja. 't Is wel zwaar werk 't is niet, wat iedereen denkt, alleen kassiëre maar je moet echt alles. En nachtdiensten draaien hé.

Woerumme won ie nog steeds op'n Leggenbarg ?
Omdat mijn vriendje hier woont. Woon nu samen met hum, lekker rustig, leuke buurt ook, mooie omgeving. Altijd al graag buitenaf willen wonen. Ik woonde zelf eerder in Holten, in een rijtjeshuis. Vroeger was ik bijna dag en nacht bij opa en oma op de boerderij. We hebben het gewoon getroffen met dit huis.

Wat vor'n auto heb ie ?

Opel kadett GSI

Woer mangs ze oe s'nachts vuur wakker maken?
Als het lukt, als ik wakker wordt,ik wurt nit snel wakker s'nachts, ik weet het echt niet. Een lekker stukje biefstuk. Het liefste mogen ze mie nens veur wakker maken.

Vertel es nen mooie strekke wai ooit hebt uutte vrettn ?
Mooie streek, nee. Ik was wel heel lief vroeger. O gut,, das moeilijk,,,,heb jullie zulke rotvraag'n bedacht?(lachen)Ik verzon altijd wel mee maar heb het zelf eiglijk nooit gedaan. Wel is op de basisschool een jongen; Freek. Hij was het kliertje van
de klas maar ook weer alles voor de klas. Iedereen trok naar hem toe. Een heel klein mager jochie maar een echte lefgozer. De leraar, waar iedereen goed mee kon, een schat van een man en werd ook nooit boos. Freek: Ik maak hem wel eens boos. Hij is achter de gordijnen gaan staan. En wij helemaal histerisch; O meester, Freek is weg!! Weg gelopen!! Maar hij stond gewoon achter de gordijnen. Toen was de meester wel heel boos. Voor ons was't een leuk keerltje voor de leraren niet. Ook in de familie, we bedachten iets en mijn zus voerde het dan uit. Was er zelf iets te scheiterig voor denk ik.

Woar bin ie vuur?

Riessen / Nijverdal /Hooltn
Holten; kom ik van dan, alle familie behalve mien va en moe die woont in maarkel en vriendinnen woont doar. Noe woon ik toevallig in Riessen. Winkeln doe ik wel heel vulle in Riessen det kuj in Hooltn absoluut nit en de boodschappen doo ik ok neegn van de tien keer in Riessen. Nijverdal af en toe is, kleding of zo.

Sloaboonen / Sloa / Andievie
Dan denk ik sloa,de rest is ook wel lekker. Mar sloa ette wie dan meer, is wa lekker fris.

Kloompe / Sandaaln / Leerzen
Nee, ik heb altied gewoon schoen'n an. Ik loope nooit op klompen. Sandaal'n al helemaal niet. Vroeger droeg ik wel heel vulle laarzen. Op het werk draag ik werkschoenen met stalen neuzen; det bin wie verplicht. Ja 'n paar keer 'n ongeluk e had. Dienblad op de tenen gehad en met diesel ist zo spekglad buit'n. Toe hebt ze gezegd ai stalen neuzen wilt hemn dan mai ze bestell'n. In de bistro, det is de broodjes afdeling is 't sowieso verplicht en umdat ik doar regelmatig werk heb ik gezegd doe mie die stalen neuzen dan ok ma. Overdag sportschoenen. Zomers veel op slippers.

Fietse / Trekker / Auto
Auto

Computer / Televisie / Kraante
Teeg'nwoordig weer televisie. Umdat ik op het moment geen internet heb op de computer. Ik lees de krant op het werk mar verder niet. Tubantia en telegraaf mar det is ok nit elke dag.

Bieflappe / Karbonade / Halven haan
Dan een bieflap

Beeste / Vaarkns / Kip'n
Varkens, vroeger was ik helemaal gek van varkens. Heb een hele verzameling varkens boov'n staan. Beeste bint ok wa heel mooi hoor. Mie opa had ne hele boerderij met beesten. Hielp ik ok altijd, melk'n en de koei'n noa bin'n haaln. Varkens vin'k gewoon leuke dier'n,,, en kip'n vin'k eng.

Wat is oe hobby?
Det is autocross, liefst zelf rien, kiek'n is ok wa mooi heur. Optredens van Haverkampband en Jovink. Met de kameraden,
gewoon gezellig.

In de keet?
Joa det mai d'r ok wa bie zet'n: gewoon gezellig in de keet. Ik heb zo vulle hobby's; tuinieren, poetsen vin ik heel leuk: auto wassen, poetsen. Ik heb ne spierwitte auto,det ding muj gewoon bijhouden. Ai't ziet dan isse weer mooi,'t roest kump wa meer noa veur'n heen ai um poetst.

Wat is oe liefssprukke?
Heb ik die? Plakkie? Nee ik weet ut nie.

Wat is grutsen blunder waj ooit maakt hebt?
Een keer gefeliciteerd op een condoleance zeggen. Dat vin ik heel erg ma voor de rest nee meer niet.

Hei wal is wat vremds mettemaakt op 'n Leggenbarg?
Nee ik zelf helemoal niks. Zo lang ben'k hier ok nog niet.

Mis ie wat op leggenbarg?
Nee, het is hier wel goed

Woar stoor ie oe an op'n leggenbarg ?
Helemaol nens an. Ik denk dat de anderen zich meer an ons storen dan wat anders.(lachen)

Wat vin ie van dit vroag gesprek ?
Leuk he, ja vin'k leuk. Wel heel raar daí zelf een intervieuw hebt, normaal denk ie die vroang'n bint niet zo moeilijk mar ai d'r zelf eene hebt dan muj toch nog wa eem noadenk'n.

Bint wie nog wat vergetten te vroang ?
Nee

Bie wie mut wie de volgende keer wean um te vroagn ?

Doar hek over noa zitt'n denk'n: De mensen die op het huis wonen waar eerder Cretier woonde . Ik weet niet hoe die mensen heten. Heb ze wel gezien op het buurtfeest maar ken ze verder niet. Plakkie??? (weet ut ok nit)Mar ik denke auw die man nou is.... leere wie den ok nog is 'n betje ken'n.

Bedaankt vuur dit vroag gesprek, het kump der wal op te stoan

Terug noar de vroagn an...