Jan-Peter Balkenende bie Rudi van ‘n Hattog!!!
29 Maart 2007

Veurwark in de ban?...

Jan-Peter  Balkenende bie Rudi van ‘n Hattog!!!

Wie vreug’n um in ’t plat vetaald; Wat muj hier?


 


Balkenende oonder ’t genot van een plakkie cake:


Vanuit de 2e  kamer zijn er vragen gesteld betreffende het verzoek van Rijssens 1e burger om het consumentenvuurwerk tijdens de jaarwisseling te verbieden. Vanuit mijn functie als regeringsleider heb ik de kamer, in een brief, geantwoord dat het kabinet zich eerst nader in deze kwestie wil verdiepen alvorens tot een éénsluidend besluit te komen.


Enerzijds lijkt het ons een uitholling van onze cultuur mochten we besluiten een algeheel vuurwerkverbod in te stellen. Anderzijds heeft de regering begrip voor het verzoek van burgemeester Koelewijn.


Om voor alle partijen tot een bevredigende oplossing te komen onderzoeken wij een alternatief nl. een carbid bus waarmee het mogelijk is te knallen, zonder kans op misbruik voor vandalisme, en zonder gevaar voor mens, dier en goederen


Gezien de jarenlange ervaring van deze carbidleverancier hecht de regering waarde aan zijn visie op dit gebied. Dit is in het kort gezegd de reden van mijn bezoek.


 


Op de vroage of ut misschien meugeluk is een buurthoes op’n leggenbarg te realiseern antwoord’n Balkenende:  Ik ben er zeker van dat de plaatselijke CDA wethouder zich hiervoor, als het moet, tot aan het Europese Hof zal begeven om dit mogelijk te maken.


 


Rudi van ’n Hattog overhaandigde as blik van wardering ’n eesen minister een blik carbid. Ut blik wur duur Balkenende in daank aanvaard en tussen beide in e zat. Doarbie spruk hei lachend de wieze weure:  Dat zal ze wakker maken in de kamer!!


 


 


Zo zeej ma wier; ook op hoog nivo deenkt ze met oe met….


 


Met dank aan radio 350: Gerard Wigger en Henk JansenTerug noar de ni-js berichte...