Zeer gevaarlijke MAMMOET aan de Stroweg!!!
02 Oktober 2008
Politie ontdekt na uren mammoet op hoek Schoneveldsdijk/Stroweg....
Zeer gevaarlijke MAMMOET aan de Stroweg!!!

Donderdag morgen 2 oktober 2008 10 uur: Buurtbewoner ziet mammoet in de sloot. Het betreft een Poolse vrachtauto waarvan de oplegger met het rechter achterwiel in de sloot is gezakt.


+/- 10.30u: Komt een politieauto van de blokkendijk en rijdt zonder acht te geven door. Buurtbewoner loopt maar eens naar de vrachtauto en vraagt aan de Poolse chauffeur of hij iets kan doen. Chauffeur geeft aan dat hij al gebeld heeft. Verder geen communicatie mogelijk door taalbarriëre.


12,45u: Politie komt toch maar weer eens kijken.  Vervolgens gaat politieauto met vaart achteruit en zet auto dwars over de weg.


12.55u: Brandweer met gillende sirenes. (2 stuks). Ter loops rijdt de postbode om de politieafzetting heen om de post bij de fam. Goossen te bezorgen. 


13.00u: Inmiddels zijn tenminste 4 politieauto's gearriveerd en 2 andere brandweerauto's. Ze zetten de wegen af. Buurtbewoner wordt gesommeerd zijn sigaret te doven i.v.m grote hoeveelheden giftige lucht. Hij mag echter rustig blijven staan. Er wordt door een politie agent gezegd dat de familie's Goossen, ter Stal en Nijland geëvacueerd gaan worden. Inderdaad belt even later een geëvacueerde buurvrouw.  Zij wil graag weten of de oplegger al van zijn gevaarlijke lading is ontdaan. We moeten eerlijk toegeven dat we geen enkele lading verwijderd hebben zien worden. Er volgen steeds meer hulpverleners waaronder de verkeersongevallendienst.


14.30 u. : De Poolse chauffuer wordt afgevoerd (waarschijnlijk voor het opmaken van een procesverbaal). Even later begint Wolves met het uit de sloot takelen van de oplegger onder toezicht van wel 30 hulpverleners die zich tactisch opgesteld hebben bij het huis van de  ( geëvacueerde) Fam. Goossen.


15.00u: De oplegger staat weer op zijn wieltjes. De wegblokkade's worden opgeheven. en de combinatie rijdt achterwaarts de stroweg af richting de lichtenbergerdijk. De gevaarlijke mammoet blijkt niet meer dan een klein tam olifantje


Meer foto's  in de rubriek foto's kiek'n.: http://www.leggenbarg.nl/fotoos_kiekn/25/


Met dank aan de bevlogen Leggenbargse reporters


 Terug noar de ni-js berichte...